Polpettone (štruca) od teletine sa sirom

Sastojci:
½ kg mljevene teletine (od plećke)
kapula
naribani parmezan, 5-10 dag
svježi kravlji sir, cca 10 dag
1 jaje
svježi peršin i vlasac, cca 3 žlice
maslinovo ulje
muškatni oraščić
sol
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanom kapulom (luk), parmezanom, jajem, kravljim sirom, solju, nasjeckanim vlascem i peršinom i naribanim muškatnim oraščićem.
Navlažite vodom papir za pečenje, malo ga nauljite maslinovim, stavite smjesu od mesa na sredinu papira pa je zarolajte u štrucu; krajeve čvrsto stisnite i uvrnite kao na karamelama. Polpettone pažljivo položite na lim i pecite cca 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Odmotajte papir i zapecite još 10-15 minuta dok ne dobije lijepu zlaznožutu koricu. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi, narežite na šnite i poslužite.
Napomena:
Možete upotrijebiti i junetinu; u tom slučaju pecite malo duže.
Izvor:
gastronomika.hr