polpettone-štruca

Sastojci:

½ kg mljevene teletine (od plećke)

kapula

naribani parmezan, 5-10 dag

svježi kravlji sir, cca 10 dag

1 jaje

svježi peršin i vlasac, cca 3 žlice

maslinovo ulje

muškatni oraščić

sol

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanom kapulom (luk), parmezanom, jajem, kravljim sirom, solju, nasjeckanim vlascem i peršinom i naribanim muškatnim oraščićem.

Navlažite vodom papir za pečenje, malo ga nauljite maslinovim, stavite smjesu od mesa na sredinu papira pa je zarolajte u štrucu; krajeve čvrsto stisnite i uvrnite kao na karamelama. Polpettone pažljivo položite na lim i pecite cca 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Odmotajte papir i zapecite još 10-15 minuta dok ne dobije lijepu zlaznožutu koricu. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi, narežite na šnite i poslužite.

Napomena:

Možete upotrijebiti i junetinu; u tom slučaju pecite malo duže.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti