Popečci od lososa

Sastojci:
(za 4 osobe)
60 dag svježeg lososa
2 žumanjka, 3 krumpira
vlasac, 2 žlice brašna
1 velika glavica luka
1 svežnjić mladog luka
1 krastavac
10-ak polovica oraha
za umak:
3 žlice vinskog octa
2 žlice ulja
1 žličica meda, 1,5 dl jogurta
sol, papar
Priprema:
Krumpire skuhajte, ogulite i smrvite kao za pire. Meso lososa narežite pa usitnite mikserom sa žumanjcima i nasjeckanim vlascem. Primiješajte krumpir, posolite, popaprite i oblikujte popečke. Pustite da odleže 20 minuta. Potom ih utapkajte u brašno i ispržite.
U međuvremenu za salatu oljuštite luk i narežite ga na kolutove, krastavac na tanke ploškice, a mladi luk nasjeckajte. Sve izmiješajte i dodajte orahe. Mikserom pomiješajte sve sastojke za umak. Uz popečke poslužite povrće i umak.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr