Popečci od tikvica s metvicom

Sastojci:
½ kg tikvica (manjih)
brašno, do 10 dag
1 jaje
1-2 žlice maslinovog ulja
svježi listići metvice (po ukusu)
1-2 žlice naribanog parmezana
sol, papar
ulje za prženje
Priprema:
Opranim tikvicama odstranite krajeve pa ih naribajte kao jabuke, blago posolite, pustite da odstoje 10-15 minuta pa dlanovima istinite višak tekućine. Dodajte ulje, jaje, usitnjene listiće metvice (ako volite slobodno stavite šaku listića), parmezan, brašno, sol i papar. Dobro izmiješajte smjesu – možete je staviti da se malo stisne u hladnjaku.
Smjesu žlicom stavljajte u zagrijano ulje, kratko popržite s obje strane dok popečci ne dobiju zlatnožutu boju, ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr