popečci od tikvica i metvice

Sastojci:

½ kg tikvica (manjih)

brašno, do 10 dag

1 jaje

1-2 žlice maslinovog ulja

svježi listići metvice (po ukusu)

1-2 žlice naribanog parmezana

sol, papar

ulje za prženje

Popečci od tikvica s metvicom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Opranim tikvicama odstranite krajeve pa ih naribajte kao jabuke, blago posolite, pustite da odstoje 10-15 minuta pa dlanovima istinite višak tekućine. Dodajte ulje, jaje, usitnjene listiće metvice (ako volite slobodno stavite šaku listića), parmezan, brašno, sol i papar. Dobro izmiješajte smjesu – možete je staviti da se malo stisne u hladnjaku.

Smjesu žlicom stavljajte u zagrijano ulje, kratko popržite s obje strane dok popečci ne dobiju zlatnožutu boju, ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite.

Popečci od tikvica s metvicom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Popečci od tikvica s metvicom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Popečci od tikvica s metvicom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …