Popečci s kukuruzom i tikvicama

Sastojci:
25 dag kukuruza (iz konzerve)
2 tikvice
10-ak dag brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
2,3 režnja češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje
ulje za prženje
Priprema:
Oprane tikvice narežite na sitne kockice i popržite ih kratko na malo maslinovog ulja. Posolite i popaprite, sklonite s vatre i stavite ih u cjedilo.
Jaja istucite s polovicom količine brašna i praškom za pecivo, dodajte sitno nasjeckani češnjak, ohlađene tikvice i ocijeđeni kukuruz. Dodajte preostalo brašno i oblikujte tanke popečke. Pržite ih kratko u vrućem ulju, izvadite ih šupljikavom žicom i stavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.
Poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr
Tagovi: popečci s kukuruzom i tikvicama