Poširana mliječna krema s jabukama i klinčićima

Sastojci:
mlijeko
šećer
jaja
klinčić
imunova korica
jabuke
Priprema:
Limunovu koricu i mljeveni klinčić dodamo mlijeku te stavimo na vatru. Prije nego što će zavrijeti maknemo sa štednjaka. U međuvremenu pomiješamo žumanjke i šećer. Narežemo jabuku na sitne kockice te u tavi rastopimo šećer. Kad se šećer u potpunosti rastopio dodamo jabuke te ih karameliziramo i izlijemo u manju vatrostalnu zdjelu. Mješavinu žumanjaka i šećera dodamo mlijeku, te kad ih dobro sjedinimo dodamo ušećerene jabuke. U veću vatrostalnu posudu ulijemo vode tek toliko da kad uronimo smjesu razina vode u posudi bude cca do pola. Premjestimo u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pečemo cca 20 minuta. Izvadimo iz pećnice i poslužimo na tanjuru.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Vedran Beg, Masterchef