potica od poriluka-rez-babicini kolaci

Sastojci:

za tijesto:

1 kg integralnoga brašna

3 dl mlake vode

kocka kvasca

½ dl ulja

1 žlica soli

za nadjev:

1 kg sira

2 kisela vrhnja

2 velika poriluka

3 jaja

½ dl ulja

muškatni oraščić

štrok (češanj) češnjaka

vlasac

malo peršina

sol i papar prema potrebi

 

Priprema:

Sve sastojke za tijesto zamijesiti i pustiti da se diže 30 minuta. Poriluk narezati na kolutove i staviti u vrelu vodu 2 minute. Ocijediti i pirjati na ½ dl ulja dok ne promijeni boju.

Pripremiti sir, vrhnje, jaja, dodati poriluk, začine i sve dobro promiješati. Na kraju dodati vlasac i peršin.

Razvaljati tijesto i dodati nadjev. Kolač premazati dvjema žutanjcima izmiješanima s nekoliko kapi ulja.

Peći u okrugloj posudi za pečenja 50 minuta na 180 stupnjeva.

Napomena:

Izvor:

Kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Jožice Poredski

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti