Potica od poriluka

Sastojci:
za tijesto:
1 kg integralnoga brašna
3 dl mlake vode
kocka kvasca
½ dl ulja
1 žlica soli
za nadjev:
1 kg sira
2 kisela vrhnja
2 velika poriluka
3 jaja
½ dl ulja
muškatni oraščić
štrok (češanj) češnjaka
vlasac
malo peršina
sol i papar prema potrebi
Priprema:
Sve sastojke za tijesto zamijesiti i pustiti da se diže 30 minuta. Poriluk narezati na kolutove i staviti u vrelu vodu 2 minute. Ocijediti i pirjati na ½ dl ulja dok ne promijeni boju.
Pripremiti sir, vrhnje, jaja, dodati poriluk, začine i sve dobro promiješati. Na kraju dodati vlasac i peršin.
Razvaljati tijesto i dodati nadjev. Kolač premazati dvjema žutanjcima izmiješanima s nekoliko kapi ulja.
Peći u okrugloj posudi za pečenja 50 minuta na 180 stupnjeva.
Napomena:
Izvor:
Kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Jožice Poredski