Požeški štrudl od repe

Sastojci:
kore za štrudl
mlačna voda
ulje
sol
repa
orasi
cimet
korica i sok od jednog limuna
domaći kajmak i šećer u prahu (po želji)
Priprema:
Sirovu repu oguliti i naribati na najsitniji ribež, a usitnjenu repu kratko prodinstati na ulju. (Ako je repa netom izvađena iz zemlje nema potrebe za dinstanjem nakon ribanja.)
Napraviti uobičajeno tijesto za štrudl ili kupiti gotove kore. Repu ravnomjerno posipati po korama, po želji dodati mljevene orahe i cimet.
Peći oko 30 minuta na 220 C.
Štrudle se mogu po želji premazati domaćim kajmakom.
Prije serviranja posuti šećerom u prahu (po želji).
Napomena:
Recept bake Marije (83) iz Požege preuzet s bloga „Muzej u loncu“ gdje možete pročitati više detalja o ovoj izvornoj slavonskoj poslastici
Izvor:
blog „Muzej u loncu“