Proljetna salata s rezancima

Sastojci:
(za 4 osobe)
5 dag zelene salate, 5 dag kovrčave salate, 5 dag mladog maslačka, 5 dag crvenog radića
1 svežnjić rotkvica
5 dag dimljene govedine
5 dag ementalera
10 dag širokih rezanaca
1 glavica luka, 1 režanj češnjaka
1 dl kiselog vrhnja, 1 dl jogurta, 2 žličice senfa, limunov sok, 1 svežnjić peršinovog lišća, sol, papar
Priprema:
Operite sve vrste salate, natrgajte i dobro ocijedite. Očišćene rotkvice narežite na ploškice, a sir na rezance. Tanko narezano dimljeno meso sitno nasjeckajte. Skuhane rezance isperite i nauljite. Ohlađenima primiješajte meso, sir i sve vrste povrća. Posolite i popaprite. U zdjelici pomiješajte jogurt, senf i vrhnje, usitnjeni luk i češnjak, malo limunovog soka i soli. Prelijte po salati i pospite nasjeckanim peršinom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr