frigani karfiol

Sastojci:

(za 4 osobe)

400 g cvjetače

1 l neutralnoga biljnog ulja za prženje

 

Za tijesto:

100 g brašna

50 g škrobnog brašna

¼ paketića suhog kvasca (3 g)

sol, šećer

Priprema:

U posudu stavite brašno, škrobno brašno, suhi kvasac, prstohvat soli i šećera, dodajte 130 ml mlake vode i električnom mješalicom zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite stajati 1 sat.

U međuvremenu očistite cvjetaču, natrgajte na cvjetiće i operite. Kuhajte 2 minute u zasoljenoj vodi, ocijedite i prelijte hladnom vodom.

U woku zagrijte ulje. Zagrijano je dovoljno kad dršku drvene žlice za miješanje uronite u ulje, a na njoj se odmah pojave mjehurići. Cvjetaču kratko uronite u tijesto i popržite u ulju da dobije zlatnu boju. Poslužite uz jaku juhu.

Ako vam ostane tijesta, napravite popečke. Preko ribeža tijesto jednostavno naribajte u vruće ulje.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

przene kozice

Pržene kozice

                     …