Pržena koraba

Sastojci:
za tijesto:
200 g brašna
sol
svježe naribani muškatni oraščić
2 žlice ribanog ementalera
2 jaja
¼ l mlijeka
4 veće korabe
sol
1 vezica peršina
ulje
Priprema:
U zdjelu stavite brašno, dodajte naribani sir, muškatni oraščić, promiješajte pa u sredini napravite jamicu. Jaja umutite vilicom, izlijte u jamicu u brašnu, pa miješajte kašicu postepeno dolijevajući mlijeko, tako da s brašnom i sirom umijesite gusto, glatko tijesto. Pokrijte ga i pustite da odstoji 15 minuta.
Korabe ogulite kružno od korijena prema vrhu, operite ih, narežite na ploške i prokuhajte u osoljenoj vodi.
U tavi zagrijte ulje, ploške korabe umočite u tijesto pa ih pržite na vrućem ulju s obje strane, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih i položite na papirnate ubruse kako bi odstranili višak masnoće. Posložite na zagrijani pladanj i pospite nasjeckanim peršinom.
Napomena:
Izvor:
vegetarijanska kuhinja