przena koleraba

Sastojci:

za tijesto:

200 g brašna

sol

svježe naribani muškatni oraščić

2 žlice ribanog ementalera

2 jaja

¼ l mlijeka

4 veće korabe

sol

1 vezica peršina

ulje

Pržena koraba, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U zdjelu stavite brašno, dodajte naribani sir, muškatni oraščić, promiješajte pa u sredini napravite jamicu. Jaja umutite vilicom, izlijte u jamicu u brašnu, pa miješajte kašicu postepeno dolijevajući mlijeko, tako da s brašnom i sirom umijesite gusto, glatko tijesto. Pokrijte ga i pustite da odstoji 15 minuta.
Korabe ogulite kružno od korijena prema vrhu, operite ih, narežite na ploške i prokuhajte u osoljenoj vodi.

U tavi zagrijte ulje, ploške korabe umočite u tijesto pa ih pržite na vrućem ulju s obje strane, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih i položite na papirnate ubruse kako bi odstranili višak masnoće. Posložite na zagrijani pladanj i pospite nasjeckanim peršinom.

Pržena koraba, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Pržena koraba, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

vegetarijanska kuhinja

 

 

 

 

 

 

 

 

Pržena koraba, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …