pržene kapule i kadulja

Sastojci:

20-ak listova kadulje

2 veće ljubičaste kapule

2 žlice brašna

maslinovo ulje

sol

 

za tijesto:

125 g brašna

1 jaje

sol

cca 1 dl svijetlog piva

 

Priprema:

U posudu stavite brašno, malo soli, žumanjak, pola količine piva i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica. Polako ulijte ostatak pive, promiješajte i pustite smjesu da odstoji cca 1 sat.

U međuvremenu oljuštite kapule (luk) i narežite ih na ne pretanke prstenove (sredinu izvadite). Operite listove kadulje (kuš, žalfija) i osušite ih.

Istucite bjelanjak s malo soli i lagano umiješajte u smjesu za prženje. Kapulu i kadulju najprije uvaljajte u brašno, umočite u tijesto i kratko popržite na vrelom ulju. Položite na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća, posolite i poslužite.

Napomena:

umjesto ljubičaste možete upotrijebiti i žutu kapulu

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …