Pržene kapule i kadulja

Sastojci:
20-ak listova kadulje
2 veće ljubičaste kapule
2 žlice brašna
maslinovo ulje
sol
za tijesto:
125 g brašna
1 jaje
sol
cca 1 dl svijetlog piva
Priprema:
U posudu stavite brašno, malo soli, žumanjak, pola količine piva i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica. Polako ulijte ostatak pive, promiješajte i pustite smjesu da odstoji cca 1 sat.
U međuvremenu oljuštite kapule (luk) i narežite ih na ne pretanke prstenove (sredinu izvadite). Operite listove kadulje (kuš, žalfija) i osušite ih.
Istucite bjelanjak s malo soli i lagano umiješajte u smjesu za prženje. Kapulu i kadulju najprije uvaljajte u brašno, umočite u tijesto i kratko popržite na vrelom ulju. Položite na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća, posolite i poslužite.
Napomena:
umjesto ljubičaste možete upotrijebiti i žutu kapulu
Izvor:
gastronomika.hr