przene kozice

Sastojci:

(za 4 osobe)

Za pržene kozice:

100 g brašna, 50 g škrobnog brašna

½ paketića suhog kvasca (3 g)

sol, šećer

400 g očišćenih repova kozica

3 – 4 žlice limunova soka

700 ml neutralnoga biljnog ulja za prženje

 

Za umak:

100 g nemasnog svježeg sira i 100 g jogurta

1 žlica maslinova ulja

2 češnja češnjaka

papar

slatka mljevena paprika

Priprema:

Za tijesto zamijesite brašno, škrobno brašno i suhi kvasac sa 130 ml vode, prstohvatom soli i prstohvatom šećera. Tijesto ostavite 1 sat da miruje.

U međuvremenu kozice operite pod mlazom hladne vode, posušite i pokapajte sokom od limuna, po želji lagano zasolite. Za umak glatko izmiješajte sir, jogurt i maslinovo ulje. Ogulite češnjak i istisnite ga u umak. Dodajte sol, papar i crvenu papriku.

U woku zagrijte ulje za prženje. Kozice jednu po jednu umočite u pripremljeno tijesto i popržite u vrelom ulju. Poslužite uz umak od sira i jogurta.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti