przeni-bakalar-s-umakom-od-chilija

Sastojci:

(za 4 osobe) 100 g brašna 50 g škrobnog brašna ¼ paketića suhog kvasca (3 g) sol, šećer, 400 g bakalara (odrezak), papar, 2 crvene paprike, 1 veliki poriluk, 1 – 2 svježe čili papričice, 700 ml neutralnoga biljnog ulja za prženje 150 ml povrtnog temeljca, 1 žlica svijetlog sojina umaka ,½ žličice mješavine 5 začina *, 1 – 2 žlice umaka od čilija (trgovina azijskim proizvodima)

Priprema:

Za tijesto razmutite brašno, škrobno brašno, kvasac i na vrh noža soli i šećera sa 130 ml vode. Poklopite i ostavite stajati 1 sat. Ribu isperite hladnom vodom, osušite papirnatim ubrusom, narežite na 2 cm velike kockice i začinite paprom. Paprike operite, očistite i narežite na tanke vrpce. Poriluk očistite, prepolovite po dužini, operite i narežite na 2 cm velike komade. Čili papričice razrežite po dužini, odstranite sjemenke, operite ih i sitno nasjeckajte. U woku zagrijte ulje za prženje. Komade ribe uronite u pripremljeno tijesto pa ih ispecite u vrućem ulju. Odložite ih na papirnati ubrus da se upije suvišna masnoća i stavite na toplo. Odlijte gotovo sve ulje. Papriku pržite 2 minute i pomaknite ju na rub. Dodajte poriluk i čili i pržite još minutu. Zalijte povrtnim temeljcem i miješajući sa stijenki skinite ostatke prženja. Umiješajte sojin umak, mješavinu 5 začina i umak od čilija. Začinite solju. Ribu i povrće poslužite odmah. * Kineska mješavina 5 začina (naziva se još i 5 mirisa) sadrži papar, klinčić, zvjezdani anis, cimet i komorač.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

slatko-kisela-svinjetina

Slatko-kisela svinjetina

                   …

frigani karfiol

Pržena cvjetača

                     …