Prženi jastučići s blitvom

Sastojci:
za tijesto:
25 dag brašna
3 jaja, malo soli
cca 1 žlica ulja
malo vode po potrebi
za nadjev:
cca ½ kg blitve
1 jaje
10-ak dag naribanog sira po želji (parmezan, pecorino…)
malo maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
Priprema:
U brašnu napravite udubinu pa u nju ulijte istučena jaja s malo soli i žlicom ulja. Umijesite tijesto, po potrebi dodajte malo vode. Pustite da odstoji cca pola sata.
U međuvremenu skuhajte blitvu, usitnite je (po želji možete maknuti peteljke) i dinstajte na ulju dok tekućina ne ispari. Umiješajte naribani sir, posolite i popaprite.
Tijesto razvaljajte, izrežite krugove pa na njih rasporedite nadjev. Preklopite, učvrstite rubove vilicom pa ispržite u vrućem ulju da porumene. Ocijedite na na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr