frigane lignje

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 kg svježih liganja

brašno

ulje

sol

limun

 

Prženi lignji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Lignje, po mogućnosti srednje veličine, očistite, operite i osušite. Tijela liganja narežite na trake (kolutiće) široke oko 1 centimetar, stavite u sito, pospite brašnom i dobro protresite. Glave s kracima također pospite brašnom. Lignje pržite u vrelom dubokom ulju sve dok ne postanu rumenkaste i hrskave. Kako lignje pri prženju prskaju dobro je zaštititi se ravnim žičanim poklopcem – mrežicom.

Nakon prženja, lignje posolite i pokapajte limunovim sokom.

Prženi lignji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

pržene lignje po želji mogu se servirati s tartar umakom ili majonezom

Prženi lignji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Prženi lignji, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti