Punjena kruška s tartufima u lisnatom tijestu

Sastojci:
kruška
bademi
naranča
čokolada
maslac
lisnato tijesto
mascarpone
crni tartuf
Priprema:
Krušku ogulimo ostavljajući peteljku, te s obje strane izdubimo i izvadimo srž. Nadjev radimo tako da blanširamo bademe (lakše odstranimo kožicu na taj način), izmiksamo ih te prebacimo u zasebnu posudu s 50 grama maslaca, koricom naranče, malo soka od naranče, izdrobljenom čokoladom te naribanim tartufom. Napunimo krušku te je zamotamo u 2 tanka sloja lisnatog tijesta koje smo premazali rastopljenim maslacem. Pečemo krušku 25 minuta na 180 stupnjeva te je poslužimo s kremom od mascarponea, meda i naribanog tartufa.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Nastasja Fišter, Masterchef