Punjena piletina s pireom od mrkve i chillija

Sastojci:
1 kg pilećih prsa
2 jaja
pureći supreme
1 naranča
3 kriške kruha
3 mrkve
peršin
3 glavice luka
ulje,sol, papar
brašno
chilli
sjemenke korijandera
Priprema:
Piletinu u komadima marinirajte u smjesi maslaca, sjeckane korice naranče, soli i papra. Zatim je zapecite na maslacu sa svih strana. Pirjajte luk, peršin i nasjeckani kruh (bez korice) i na kraju dodajte jaja. S tim nadjevom našpikajte prženo meso. Piletinu zatim narežite na odreske debljine do 2 cm. Napravite pire od pirjane mrkve, luka i chillija tako da sve sitno nasjeckano pirjate na ulju i podlijevate purećim supremeom. Posolite, popaprite i izmiksajte ručnim mikserom. Posolite i poparite. Za dekoraciju napravite tortillu od brašna, vode, soli i korijandera. Pečenu tortillu izrežite na dva trokutića.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Nastasja Fišter, Masterchef