punjene articoke

Sastojci:

(za 2 osobe)

 

4 artičoke

sok od 2 limuna

4 žlice krušnih mrvica

4 žlice maslinova ulja

1 režanj češnjaka

1 žlica timijana

5 dag mozzarelle

8 fileta slanih inćuna prerezanih po dužini

4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema:

Artičokama odstranite vanjske listove, zarežite vrhove i korijen te ih prepolovite po dužini. Brzo ugurajte obje polovice u mrežu za vezivanje mesne rolade. Artičoke kuhajte u slanoj vodi s limunovim sokom 10 minuta. Zatim svaku polovicu artičoke napunite smjesom od krušnih mrvica, maslinova ulja, nasjeckanog češnjaka i timijana te ih pospite izribanom mozzarellom na koju stavite inćune u križ.

Artičoke zapecite u pećnici na 175 stupnjeva 10 minuta. Poslužite preliveno ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu (tradicionalna dalmatinska kuharica na suvremen način), Dragana Grbića (VBZ)

Izvor:

Dragan Grbić

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti