Punjene artičoke

Sastojci:
(za 2 osobe)
4 artičoke
sok od 2 limuna
4 žlice krušnih mrvica
4 žlice maslinova ulja
1 režanj češnjaka
1 žlica timijana
5 dag mozzarelle
8 fileta slanih inćuna prerezanih po dužini
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Priprema:
Artičokama odstranite vanjske listove, zarežite vrhove i korijen te ih prepolovite po dužini. Brzo ugurajte obje polovice u mrežu za vezivanje mesne rolade. Artičoke kuhajte u slanoj vodi s limunovim sokom 10 minuta. Zatim svaku polovicu artičoke napunite smjesom od krušnih mrvica, maslinova ulja, nasjeckanog češnjaka i timijana te ih pospite izribanom mozzarellom na koju stavite inćune u križ.
Artičoke zapecite u pećnici na 175 stupnjeva 10 minuta. Poslužite preliveno ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu (tradicionalna dalmatinska kuharica na suvremen način), Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić