punjene-lignje-sa-sparogama

Sastojci:

(za 4 osobe):

30 dag lignji

1 mala glavica luka

3 režnja češnjaka

30 dag šparoga

malo šećera

maslinovo ulje

bijelo vino

papar

sol

Punjene lignje sa šparogama, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Skuhajte šparoge u slanoj i malo zaslađenoj vodi. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak – svako posebno. Očistite lignje, odrežite im krakove i ispržite ih na maslinovom ulju. Pomiješajte sa šparogama, lukom i češnjakom te posolite i popaprite. Pirjajte još 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C. Dobivenim nadjevom napunite lignje pa otvore zatvorite čačkalicama. Poslažite lignje u nauljenu vatrostalnu posudu. Zalijte vinom i dodajte ½ dl vrele vode. Pokrijte aluminijskom folijom, stavite u pećnicu i pecite 15 minuta. Odstranite aluminijsku foliju, okrenite lignje i pecite još 15 minuta. Prije posluživanja nakapajte maslinovim uljem.

Punjene lignje sa šparogama, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Punjene lignje sa šparogama, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Punjene lignje sa šparogama, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …