Punjene lignje

Sastojci:
1 kg liganja srednje veličine
krušne mrvice, cca šaka
4,5 režnjeva češnjaka
peršin, 1-2 žlice
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Lignjama odrežite krakove, očistite tijela, dobro operite i posušite kuhinjskim papirom ili krpom. Krakove sitno nasjeckajte pa pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, peršinom, solju, paprom, mrvicama i s 2-3 žlice maslinovog ulja.
Pripremljenom smjesom napunite lignje i pričvrstite čačkalicama. Posložite ih u nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu, nakapajte maslinovim uljem, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 45 minuta. Maknite foliju i još par minuta zapecite. Po želji, dodajte još malo maslinovog ulja i pospite peršinom.
Poslužite toplo s blitvom i kuhanim krumpirom ili pak krumpirom izrezanim na ploške i pečenim zajedno s lignjama.
Napomena:
Po ukusu, lignje možete podliti bijelim vinom.
Izvor:
gastronomika.hr