punjeni lignji - 2

Sastojci:

1 kg liganja srednje veličine
krušne mrvice, cca šaka
4,5 režnjeva češnjaka
peršin, 1-2 žlice
sol
papar
maslinovo ulje

Punjene lignje, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Priprema:

Lignjama odrežite krakove, očistite tijela, dobro operite i posušite kuhinjskim papirom ili krpom. Krakove sitno nasjeckajte pa pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, peršinom, solju, paprom, mrvicama i s 2-3 žlice maslinovog ulja.
Pripremljenom smjesom napunite lignje i pričvrstite čačkalicama. Posložite ih u nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu, nakapajte maslinovim uljem, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 45 minuta. Maknite foliju i još par minuta zapecite. Po želji, dodajte još malo maslinovog ulja i pospite peršinom.

Poslužite toplo s blitvom i kuhanim krumpirom ili pak krumpirom izrezanim na ploške i pečenim zajedno s lignjama.

Punjene lignje, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Napomena:

Po ukusu, lignje možete podliti bijelim vinom.

Punjene lignje, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Punjene lignje, 4.9 out of 5 based on 8 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …