Punjene pečene paprike

Sastojci:
(za 6 osoba)
po 2 žute, zelene i crvene paprike
50 dag mljevenog miješanog mesa
15 dag riže
1 jaje
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
maslinovo ulje
nekoliko grančica peršina
sol
papar
Priprema:
Skuhajte i ocijedite rižu. Ispržite nasjeckani luk na maslinovom ulju, dodajte meso i pržite, a istodobno kuhačom gnječite grudice. Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga s peršinom. Pomiješajte meso s rižom, češnjakom, peršinom te posolite i popaprite.
Odrežite „poklopac“ paprikama, očistite ih i napunite nadjevom. Poslažite u vatrostalnu posudu, poklopite, zalijte uljem i s 1 dl vode.
Pecite 45 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr