punjene srdele

Sastojci:

(za 6 osoba):

1,2 kg srdela

1 kg špinata

3 režnja češnjaka

2 žlice pinjola ili badema

nekoliko iglica ružmarina

5 žlica maslinovog ulja

peršinovo lišće

½ limuna

sol

papar

Punjene srdele, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očišćenim srdelama odrežite glave, prorežite ih po duljini, izvadite im iznutricu pazeći da kralježnica ostane cijela. Tada srdele rastvorite da nalikuju odresku. Posolite ih, popaprite te stavite u cjedilo. Oprani špinat pirjajte miješajući na ulju da se količina upola smanji. Ohlađen nasjeckajte s peršinom, češnjakom i ružmarinom. Primiješajte pinjole, posolite, popaprite pa namažite na obrisane srdele. Savijte ih i pričvrstite čačkalicom, poslažite na nauljeni lim i nakapajte uljem. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C. Zgotovljene nakapajte limunovim sokom.

Punjene srdele, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Punjene srdele, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Punjene srdele, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

buzara od školjaka ines

Buzara od školjaka

           …

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …