Punjene srdele

Sastojci:
(za 6 osoba):
1,2 kg srdela
1 kg špinata
3 režnja češnjaka
2 žlice pinjola ili badema
nekoliko iglica ružmarina
5 žlica maslinovog ulja
peršinovo lišće
½ limuna
sol
papar
Priprema:
Očišćenim srdelama odrežite glave, prorežite ih po duljini, izvadite im iznutricu pazeći da kralježnica ostane cijela. Tada srdele rastvorite da nalikuju odresku. Posolite ih, popaprite te stavite u cjedilo. Oprani špinat pirjajte miješajući na ulju da se količina upola smanji. Ohlađen nasjeckajte s peršinom, češnjakom i ružmarinom. Primiješajte pinjole, posolite, popaprite pa namažite na obrisane srdele. Savijte ih i pričvrstite čačkalicom, poslažite na nauljeni lim i nakapajte uljem. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C. Zgotovljene nakapajte limunovim sokom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr