punjeni jastog na žaru

Sastojci:

(za 4 osobe)

2 jastoga od pola kg

1 mrkva, 1 glavica luka, 3 žlice soli, papar u zrnu, 2 režnja češnjaka

0,3 l bijelog vina, sok 1 limuna, 1 dl maslinovog ulja

150 g maslaca, 2 žlice sitno narezanih badema

2 žlice iskosanog peršina, pola žlice soli, prstohvat bijelog papra

2 dl slatkog vrhnja, 1 žličica senfa, 1 žličica brašna

0,05 l (čašica) calvadosa

Punjeni jastog u pećnici, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Mrkvu i luk sitno narežemo. U dubok lonac stavimo sol, vino, limunov sok, komadiće mrkve i luka i papar u zrnu. Kada voda zakuha u nju bacamo jastoge i kuhamo ih 15 minuta. Potom ih izvadimo i pustimo da se ohlade.

Repove jastoga raspolovimo po dužini i meso izvadimo i stavimo u zdjelu. Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva.

Maslac stavimo u zdjelu, dodamo sitno nasjeckani češnjak, bademe, peršin i začine i sve zamiješamo pa pomiješamo s nasjeckanim repovima jastoga. Smjesom napunimo ‘prazne’ polovice repova jastoga i tako punjene jastoge držimo u pećnici 15 minuta na najvišoj prečki pećnice. Posebno ugrijemo vrhnje, pomiješamo sa senfom, brašnom, začinima i calvadosom i tako dobiven umak poslužimo uz punjene repove jastoga.

Punjeni jastog u pećnici, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

umjesto jastoga možete koristiti hlapa

Punjeni jastog u pećnici, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni francuski recept

 

 

 

Punjeni jastog u pećnici, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …