punjeni luk

Sastojci:

(za 6 osoba)

6 podjednako velikih glavica luka (1 kg)

2 dl suhog bijelog vina

8 dag suhog graška

8 dag slanutka

8 dag sitnog bijelog graha

1 žličica šećera

1 lovorov list

peršin

5 dl bijelog vinskog octa

ulje

sol

mljeveni i papar u zrnu

Punjeni luk, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dan ranije namočite suho povrće svako u svoju posudu. Sutradan pristavite bijeli grah. Poslije pola sata kuhanja dodajte suhi grašak. Nakon još pola sata primiješajte slanutak i kuhajte da sve omekša – ukupno otprilike 2 sata. U međuvremenu pristavite ocat s istom količinom vode, dodajte šećer, lovor i nekoliko zrna papra. Neka vrije 20 minuta. Oljuštite glavice luka, vodoravno ih prorežite i kuhajte u octu da omekšaju, ali pazite da se ne raskuhaju. Izdubite im sredinu i napunite skuhanim povrćem. Obilno zalijte uljem, posolite, popaprite i pospite nasjeckanim peršinom.

Punjeni luk, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Punjeni luk, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Punjeni luk, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …