Pureći kotleti s pireom od mrkve

Sastojci:
2 pureća kotleta
glavica crvenog luka
2 žute i 2 narančaste mrkve
1- 2 veća krumpira
list lovora, list kadulje
grančica ružmarina
sol, papar
chilli papričica
juha i bijelo vino za podlijevanje
maslac
Priprema:
Pureće kotlete lagano prepržiti na ulju, okrenuti pa potom pirjati na laganoj vatri oko sat vremena uz dodatak nasjeckanog luka.
Kad meso dovoljno omekša, ukloniti kosti, dodati list kadulje, lovor, ružmanrin, sol i nasjeckanu chilli paričicu. Podliti s purećom ili pilećom juhom te po želji s malo bijelog vina.
pire od mrkve:
U slanoj vodi skuhati mrkve i krumpire, ocijediti i izmiksati štapnim mikserom. Umiješati maslac te po želji posoliti i popapriti.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr