pureći kotelti s pireom od mrkve

Sastojci:

2 pureća kotleta

glavica crvenog luka

2 žute i 2 narančaste mrkve

1- 2 veća krumpira

list lovora, list kadulje

grančica ružmarina

sol, papar

chilli papričica

juha i bijelo vino za podlijevanje

maslac

Pureći kotleti s pireom od mrkve, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Pureće kotlete lagano prepržiti na ulju, okrenuti pa potom pirjati na laganoj vatri oko sat vremena uz dodatak nasjeckanog luka.

Kad meso dovoljno omekša, ukloniti kosti, dodati  list kadulje, lovor, ružmanrin, sol i nasjeckanu chilli paričicu. Podliti s purećom ili pilećom juhom te po želji s malo bijelog vina.

pire od mrkve:

U slanoj vodi skuhati mrkve i krumpire, ocijediti i izmiksati štapnim mikserom. Umiješati maslac te po želji posoliti i popapriti.

Pureći kotleti s pireom od mrkve, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Pureći kotleti s pireom od mrkve, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Pureći kotleti s pireom od mrkve, 4.7 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti