Pureći ražnjići s porilukom

Sastojci:
(za 4 osobe)
pureća prsa, cca 70 dag
poriluk
3-4 žlice umaka od soje
3 žlice šećera
đumbir u prahu
3 žlice bijelog octa
chili u prahu
1 režanj češnjaka
2-3 žlice maslinovog ulja
sol
Priprema:
Narežite pureća prsa na komadiće i stavite ih u marinadu od octa, sojinog umaka, šećera, đumbira, nasjeckanog češnjaka, ulja, chilija i malo soli. Pustite da odstoje oko pola sata.
Očišćeni i oprani poriluk uzdužno prerežite i kratko ga prokuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Procijedite i razdijelite na dugačke trake.
Izvadite meso iz marinade, svaki komadić umotajte u traku poriluka pa nabodite na štapić za ražnjiće. Ispecite ih na roštilju ili grill tavi (cca 5 minuta sa svake strane), prelijevajući marinadom. Poslužite ih sa sojinim ili rižinim špagetima (rezancima) u koje ste dodali malo sojinog umaka.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr