losos u limunu

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

4 odreska svježeg lososa bez kožice (cca 150 g svaki)

3 žlice limunova soka

1 tikvica (200 g)

1 svežanj mladog luka

1 grančica limunske trave

2 žlice neutralnoga biljnog ulja

400 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka

4 žlice umaka od kamenica

sol, papar

Priprema:

Lososove odreske po potrebi očistite od sitnih koščica, isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na 1 cm velike kockice. Prelijte polovicom limuna soka i stavite 2 sata u hladnjak.

Tikvicu očistite, operite i narežite na tanke prutiće. Mladi luk očistite, operite i ukoso narežite na 2 cm velike komade. Maknite tvrde vanjske listove limunske trave, a donji dio narežite na tanke kolutove.

U woku zagrijte žlicu ulja i uz stalno miješanje 2 minute pržite tikvicu, mladi luk i limunsku travu. Pomaknite na rub.

U woku zagrijte preostalo ulje i 2 minute pržite losos. Prelijte kokosovim mlijekom i umiješajte umak od kamenica.

Sve dobro promiješajte i pustite da kratko prokuha. Umiješajte preostali limunov sok i začinite solju i paprom. Poslužite uz basmati rižu.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pileća prsa s koromačem

Pileća prsa s komoračem

                 …

pašta i egzotični umak

Tjestenina s egzotičnim...

                       …