puretina s curryjem

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

300 g slatkog krumpira

300 g tikvica, 2 mlada luka

300 g purećih prsa

2 žlice neutralnoga biljnog ulja

100 ml povrtnog temeljca

100 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka (iz konzerve)

1 žličica namaza od curryja

½ žličice kurkume u prahu

2 žlice svijetlog sojinog umaka

Priprema:

Krumpir operite, ogulite i narežite na 1 cm velike kockice. Kuhajte 5 minuta u dobro zasoljenoj vodi, coijedite i pustite da se malo ohladi.

Tikvice operite, očistite i narežite na prutiće. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolutiće. Puretinu operite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.

U woku zagrijte 1 žlicu ulja i uz stalno miješanje minutu pržite tikvice i mladi luk. Pomaknite na rub. Sad minutu uz stalno miješanje popržite krumpir pa i njega pomaknite na rub.

U woku zagrijte preostalo ulje i uz miješanje 3 minute pržite meso. Zalijte povrtnim temeljcem i sa stijenki skinite ostatke prženja. Dolijte kokosovo mlijeko, namaz od curryja, kurkumu u prahu i sojin umak. Sve dobro promiješajte. Poslužite uz basmati rižu.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti