Puretina s curryjem i slatkim krumpirom

Sastojci:
(za 4 osobe)
300 g slatkog krumpira
300 g tikvica, 2 mlada luka
300 g purećih prsa
2 žlice neutralnoga biljnog ulja
100 ml povrtnog temeljca
100 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka (iz konzerve)
1 žličica namaza od curryja
½ žličice kurkume u prahu
2 žlice svijetlog sojinog umaka
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i narežite na 1 cm velike kockice. Kuhajte 5 minuta u dobro zasoljenoj vodi, coijedite i pustite da se malo ohladi.
Tikvice operite, očistite i narežite na prutiće. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolutiće. Puretinu operite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na tanke vrpce.
U woku zagrijte 1 žlicu ulja i uz stalno miješanje minutu pržite tikvice i mladi luk. Pomaknite na rub. Sad minutu uz stalno miješanje popržite krumpir pa i njega pomaknite na rub.
U woku zagrijte preostalo ulje i uz miješanje 3 minute pržite meso. Zalijte povrtnim temeljcem i sa stijenki skinite ostatke prženja. Dolijte kokosovo mlijeko, namaz od curryja, kurkumu u prahu i sojin umak. Sve dobro promiješajte. Poslužite uz basmati rižu.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“