Puževi u šugu na istarski

Sastojci:

200 gr puževa

1,5 dl ulja

150 gr luka

20 gr češnjaka

25 gr pirea od rajčice

25 gr lista peršina

15 gr brašna

1 dl bijelog vina

10 gr soli,

1 gr papra

Puževi u šugu na istarski način, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Na ulju malo popržiti sitno isjeckani luk, dodati isjeckani češnjak, brašno, rajčicu i nasjeckani list peršina. Promiješati, dodati očišćene i kuhane puževe i malo pirjati. Posoliti, popapriti, zaliti vinom. Uz povremeno miješanje i dodavanje vode, kuhati oko 40 minuta. Poslužiti uz palentu.

Puževi u šugu na istarski način, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Puževi su također, kao i riba, posna hrana koja se nekada jela tradicionalno na Badnjak u Istri, a Talijani ih poslužuju rado i danas.

Recept za malo drugačiji Badnjak dobili smo na dar od Agroturizma Manjon

 

Puževi u šugu na istarski način, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Agroturizam Manjon

Puževi u šugu na istarski način, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti