quiche sa šparogama1

Sastojci:

za tijesto:

20 dag brašna

10 dag maslaca

1 jaje

malo soli

nekoliko žlica hladne vode

za nadjev:

2 macića (svežnja) šparoga

svežnjić mlade kapulice (luk)

3 jaja

cca ½ šalice mlijeka

10-ak dag naribanog parmezana (ili pecorina)

muškatni oraščić

sol i papar po želji

 

Priprema:

U zdjelu stavite brašno, sol, dodajte natrgani maslac pa ga prstima razmrvite s brašnom. Dodajte jaje koje ste posebno umutili pa umijesite tijesto – po potrebi dodajte par žlica vode. Oblikujte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odstoji barem pola sata.

U međuvremenu kratko prokuhajte očišćene šparoge; nekoliko vršaka ostavite po strani. Procijeđene šparoge i nasjeckanu kapulicu (također dio možete ostaviti po strani) lagano prodinstajte na maslacu ili maslinovom ulju.

Na pobrašnjenoj plohi razvaljajte tijesto, stavite ga u kalup i malo izbockajte vilicom. Rasporedite šparoge pa prelijte umućenim jajima u koja ste umiješali parmezan, malo mlijeka (može i vrhnje), naribani muškatni oraščić te sol i papar po potrebi.

Quiche (kiš) pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 35 minuta. Nekoliko minuta prije kraja stavite preostale šparoge i kapulicu, po ukusu možete posuti parmezanom i kratko zapecite.

Poslužite toplo.

Napomena:

Umjesto divljih šparoga možete koristiti i pitome.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …