racici s curryjem

Sastojci:

1 srednje velika glavica luka

1 režanj češnjaka

3 žlice maslaca, 1-2 žlice brašna

2 žličice curryja

¼ l tople kokošje juhe, ¼ l vode

1 mala banana

4 žlice slatkog vrhnja, sol

1 navršak noža svježe samljevenog bijelog papra

1 navršak noža đumbira

½ do 1 žličica limunovog soka

40 dag kozica

2 žlice badema narezanih na listiće

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte i pržite na maslacu da postanu staklasti. Umiješajte brašno i curry, zalijte juhom i vodom. Umak kuhajte 5 minuta.

Ogulite bananu, zdrobite je vilicom pa umiješajte u umak. Dodajte vrhnje, sol, papar, đumbir i toliko limunovog soka da umak dobije pikantan okus.

Ako je potrebno kozicama očistite utrobu, brzo ih operite pod mlazom hladne vode, obrišite papirnatim ubrusom i stavite u umak da se zagriju.

Listiće badema ispržite u tavici da postanu zlatnosmeđi. Pospite po jelu i odmah poslužite.

Uz ovo jelo prija riža na maslacu ili hrskavi kruh i zelena salata.

Napomena:

Izvor:

tradicionalni indijski recept

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti