Račići s curryjem

Sastojci:
1 srednje velika glavica luka
1 režanj češnjaka
3 žlice maslaca, 1-2 žlice brašna
2 žličice curryja
¼ l tople kokošje juhe, ¼ l vode
1 mala banana
4 žlice slatkog vrhnja, sol
1 navršak noža svježe samljevenog bijelog papra
1 navršak noža đumbira
½ do 1 žličica limunovog soka
40 dag kozica
2 žlice badema narezanih na listiće
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i pržite na maslacu da postanu staklasti. Umiješajte brašno i curry, zalijte juhom i vodom. Umak kuhajte 5 minuta.
Ogulite bananu, zdrobite je vilicom pa umiješajte u umak. Dodajte vrhnje, sol, papar, đumbir i toliko limunovog soka da umak dobije pikantan okus.
Ako je potrebno kozicama očistite utrobu, brzo ih operite pod mlazom hladne vode, obrišite papirnatim ubrusom i stavite u umak da se zagriju.
Listiće badema ispržite u tavici da postanu zlatnosmeđi. Pospite po jelu i odmah poslužite.
Uz ovo jelo prija riža na maslacu ili hrskavi kruh i zelena salata.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni indijski recept