radetsky riža s cokoladom - by gm pozega

Sastojci:

25 dag riže

2 dag maslaca

15 dag šećera

3 žlice vruće vode

1 naranča

1 limun

3 žlice ruma

1 šaka krupno narezanih oraha

1 šaka krušnih mrvica

čokolada za kuhanje

3 bjelanjka

1 žlica šećera u prahu

Radetzky riža, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Rižu skuhajte u slanoj vodi na gusto, ali tako da riža jako ne omekša. U posudi rastopite 2 dag maslaca i zašpinajte (popržite dok ne posmeđi) 14 dag šećera. Dodajte 3 žlice vruće vode, sok i koricu od 1 limuna i 1 naranče i prokuhajte. Umiješajte ocijeđenu rižu i dodajte rum, krupno nasjeckane orahe i krušne mrvice.

Zdjelu namažite i obložite krušnim mrvicama, istresite polovinu riže, naribajte čokoladu za kuhanje prst debelo i prekrijte drugom polovicom riže. Premažite sa snijegom od bjelanjaka u koje ste dodali šećer u prahu i zapecite u pećnici.

Radetzky riža, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Opširan prikaz pripreme Radetzky riže s 20-ak fotografija nalazi se na stranicama Muzej u loncu, Gradskog muzeja Požege.

Radetzky riža, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Muzej u loncu

Radetzky riža, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti