Rafaelo kuglof

Sastojci:
za biskvit:
15 dag bijele čokolade
15 dag maslaca
3 jaja
15 dag šećera
20 dag kokosa (mrvice)
15 dag brašna
1 pecilni prašak
2,5 dl kokosovog mlijeka
za preljev:
1 dl vrhnja
10 dag bijele čokolade
kokos mrvice za posipanje
Priprema:
Čokoladu otopite na pari i pomalo dodajte natrgani maslac pa sve fino pomiješajte. Bjelanjke istucite s malo šećera u čvrsti snijeg. Žumanjke uz dodatak šećera fino izmiksajte i pomalo dodajte kokosovo mlijeko, a onda umiješajte suhe sastojke. U namašćeni kalup za kuglof istresite smjesu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
Za preljev otopite vrhnje, dodajte čokoladu pa prelijte preko kuglofa i obilno posipajte mrvicama kokosa.
Napomena:
Izvor:
recept Dilajle Kržyk Baki