Rajčice punjene plodovima mora

Sastojci:
8 rajčica (pomidori) podjednake veličine
40-ak dag očišćenih repova kozica ili škampi
4-5 fileta slanih inćuna
1 konzerva tune
4-5 režnjeva češnjaka
peršin, origano, sol papar po ukusu
Priprema:
Repove kozica kratko prokuhajte (ili popržite) pa pustite da se ohlade.
Pomidorima odrežite kapice, izdubite ih, blago posolite iznutra i pustite da odstoje 15-ak minuta. U posudi pomiješajte ocijeđenu tunu, usitnjene filete inćuna, kozice/škampe, češnjak, peršin i origano. Posolite i popaprite po ukusu. Također, u smjesu možete dodati malo maslinovog ulja ili majoneze.
Smjesom napunite pomidore i prije posluživanja ih držite u hladnjaku cca 1 sat.
Napomena:
Ako ne volite ili su vam preslani, možete izostaviti filete inćuna, a također po ukusu možete u smjesu staviti i prethodno skuhane školjke; može i kombinacija s kozicama – pola-pola.
Izvor:
gastronomika.hr