baba kuha - vinjeta

Sastojci:

4 rakovice (grancigule)

4 režnja češnjaka

2 kitice peršina

4 žlice maslinovog ulja

soli po želji

Rakovica na lešo (kuhana vrsta morskog raka), 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Žive rakovice operemo pod mlazom vode, razbijemo kliještima „rogove“ na oklopu. Stavimo rakovice u kipuću vodu i kuhamo 15 – 20 minuta. Kuhane rakovice okrenemo tako da se ocijede. Ohlađenim rakovicama izvadimo noge i kliješta te iz njih meso. Rakovicu otvorimo odvajajući oklop od trupa. Očistimo ovojnicu, trup lomimo na male komadiće i odvojimo meso od kostiju. Meso, a ukoliko ima ikre i nju, stavimo u oklop rakovice dodavši isjeckan peršin i režanj češnjaka, prelijemo žlicom ulja i lagano pomiješamo. Poslužimo hladno u oklopu rakovice.

Rakovica na lešo (kuhana vrsta morskog raka), 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Rakovica na lešo (kuhana vrsta morskog raka), 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

Rakovica na lešo (kuhana vrsta morskog raka), 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …