rapski baškotini dilajla

Sastojci:

5 jaja

40 dag brašna

45 dag badema

1 velika žlica korice neprskanog limuna

1 velika žlica ruma

3 vanilin šećera

 

Rapski baškotini, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Bademe blanširajte i ogulite kožicu – najbolje da to napravite večer prije da se malo osuše.

Jaja umutite sa šećerom, polako dodajte prosijano brašno, limun i rum. Na kraju umiješajte cijele bademe. Smjesu preselite na podlogu i umijesite tijesto (da vam se ne lijepi za ruke uz dodatak brašna). Oblikujte roladu i stavite sušiti cca 60 minuta u pećnicu na 120 stupnjeva, bez upotrebe ventilatora. Nakon toga umotajte je u mokru krpu i ostavite preko noći. Sutradan je narežite na fine tanke ploškice i stavite ih sušiti na 60 stupnjeva cca 35-40 minuta dok se ne posuše i malo zarumene.

Kad se baškotini ohlade spremite ih u limenu kutiju, u kojoj mogu dugo trajati. Poslužite ih uz kavu ili čaj.

Rapski baškotini, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ovaj starinski kolač se na Rabu peče u vrijeme blagdana i u nekim drugim svečanim prigodama poput vjenčanja.

Rapski baškotini, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

recept Dilajle Kržyk Baki, Svaštarica

Rapski baškotini, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti