Rapski muštaćoni

Sastojci:
50 dag badema
30 dag šećera
20 dag čokolade
2 žličice cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
4 jaja
4-5 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Bademe ofurite u vrućoj vodi da biste lakše skinuli kožicu i pustite ih da se posuše – najbolje preko noći. Drugi dan ih sameljite, dodajte šećer, naribanu čokoladu (naribajte ih na krupnijoj strani ribeža, kao jabuke), dodajte cimet, muškatni oraščić, jaja i maslinovo ulje pa fino rukama umiješajte da dobijete kompaktnu smjesu.
Napravite male valjuške i rasporedite ih po pek papiru, ali ostavite dovoljno mjesta jer se keksi tijekom pečenja rašire. Pecite cca 15 minuta na 150 stupnjeva tako da izvana dobiju laganu koricu, a iznutra da ne budu skroz pečeni.
Napomena:
Rapski muštaćoni su tradicionalna autohtona otočka delicija.
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki