rapski muštaćoni dilajla 1

Sastojci:

50 dag badema

30 dag šećera

20 dag čokolade

2 žličice cimeta

1 žličica muškatnog oraščića

4 jaja

4-5 žlica maslinovog ulja

Rapski muštaćoni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Bademe ofurite u vrućoj vodi da biste lakše skinuli kožicu i pustite ih da se posuše – najbolje preko noći. Drugi dan ih sameljite, dodajte šećer, naribanu čokoladu (naribajte ih na krupnijoj strani ribeža, kao jabuke), dodajte cimet, muškatni oraščić, jaja i maslinovo ulje pa fino rukama umiješajte da dobijete kompaktnu smjesu.

Napravite male valjuške i rasporedite ih po pek papiru, ali ostavite dovoljno mjesta jer se keksi tijekom pečenja rašire. Pecite cca 15 minuta na 150 stupnjeva tako da izvana dobiju laganu koricu, a iznutra da ne budu skroz pečeni.

Rapski muštaćoni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Rapski muštaćoni su tradicionalna autohtona otočka delicija.

Rapski muštaćoni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki

Rapski muštaćoni, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti