ravioli punjeni sirom karapandža

Sastojci:

tijesto:

20 dag brašna

2 jaja

oko 1 dl vode

malo maslinova ulja

nadjev od sira:

25 dag kravljeg sira ili ricotte

10 dag sira ribanca

1 žumanjak

malo soli

papar iz mlinčića

Ravioli punjeni sirom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na dasku prosijte brašno, napravite vijenac i u sredinu dodajte jaja, vodu i malo maslinova ulja. Vilicom malo pomalo izmiješajte u tijesto. Rukama ili uz pomoć mašine umiješajte glatko tijesto, koje se ne smije lijepiti za dasku ili ruke. Od tijesta oblikujte kuglu, omotajte folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se odmori 2 sata.

U međuvremenu pripremite nadjev. Kravlji sir izmiješajte vilicom, dodajte ribanac, žumanjak, sol i papar. Sve dobro izmiješajte i ostavite na hladnom.

Odmoreno tijesto podijelite na 4 kuglice, pomoću mašine za tijesto ili kuhinjskog valjka napravite tanko, što dulje tijesto širine 7-8 cm. Na pripremljeno tijesto stavljajte nadjev veličine oraha i 1 cm od ruba tijesta. Sve krajeve i između nadjeva premažite bjelancem. Tijesto preklopite i prstima pritisnite da se krajevi slijepe. Tupim nožem režite raviole. Stavite ih u vruću vodu i kuhajte na slaboj vatri otprilike 3 minute.

U tavici rastopite maslac, dodajte par listića kadulje i kuhane raviole izravno iz vode. Lagano posolite i ugrijane raviole servirajte posute naribanim parmezanom.

Ravioli punjeni sirom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Tako pripremljene raviole možete zamrznuti, a kod pripreme zamrznute stavite u vrelu vodu da odstoje 3-4 minute.

Ravioli punjeni sirom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Steve Karapandže iz kuharice „Moji najdraži recepti“, Profil

Ravioli punjeni sirom, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti