Ravioli punjeni skutom na umaku od rajčice, pinjola i pesta

Sastojci:

za tijesto:
jaja
glatko brašno
maslinovo ulje
sol, voda

za umak od rajčice i pinjola:
cherry rajčice
češnjak
maslinovo ulje
poprženi pinjoli
bosiljak

za pesto od kadulje:
kadulja
pinjoli
tvrdi ribani sir
češnjak
maslinovo ulje

Priprema:

Ravioli:

Sve sastojke za tijesto umijesimo da bi dobili čvršću smjesu koju pustimo da odstoji tridesetak minuta.

Tijesto izrežemo na krugove na čiju sredinu stavimo skutu. Rubove tijesta premažemo jajem, tijesto preklopimo i krajeve stisnemo vilicom. Kuhamo ih u vodi 2 – 3 minute i poslužimo na podlozi od dvaju umaka.

Umak:

Popržimo češnjak u komadu na maslinovom ulju pa ga izvadimo van. Na to ulje stavimo rajčice te ih malo popirjamo. Na kraju dodamo bosiljak i pinjole.

Pesto:

Istučemo sve sastojke u mužaru dodavajući maslinovo ulje da dobijemo gustu pastu.

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Izvor:

Ivan Vučković, Masterchef

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …