Ravioli punjeni skutom na umaku od rajčice, pinjola i pesta

Sastojci:
za tijesto:
jaja
glatko brašno
maslinovo ulje
sol, voda
za umak od rajčice i pinjola:
cherry rajčice
češnjak
maslinovo ulje
poprženi pinjoli
bosiljak
za pesto od kadulje:
kadulja
pinjoli
tvrdi ribani sir
češnjak
maslinovo ulje
Priprema:
Ravioli:
Sve sastojke za tijesto umijesimo da bi dobili čvršću smjesu koju pustimo da odstoji tridesetak minuta.
Tijesto izrežemo na krugove na čiju sredinu stavimo skutu. Rubove tijesta premažemo jajem, tijesto preklopimo i krajeve stisnemo vilicom. Kuhamo ih u vodi 2 – 3 minute i poslužimo na podlozi od dvaju umaka.
Umak:
Popržimo češnjak u komadu na maslinovom ulju pa ga izvadimo van. Na to ulje stavimo rajčice te ih malo popirjamo. Na kraju dodamo bosiljak i pinjole.
Pesto:
Istučemo sve sastojke u mužaru dodavajući maslinovo ulje da dobijemo gustu pastu.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ivan Vučković, Masterchef