Ravioli volume 1

Sastojci:

glatko i oštro brašno
jaja
skuta
bosiljak
chilli
pinjoli
cherry rajčice
tunjevina
bijelo vino
maslac
maslinovo ulje
tikvice
začini (sol, papar, šećer)
češnjak

Ravioli volume 1, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U pećnicu stavimo cijele cherry rajčice da se suše. Od glatkog i oštrog brašna sa dodatkom jaja i malo maslinovog ulja zamijesimo glatko tijesto, pokrijemo ga i pustimo dvadesetak minuta da se odmori. Za to vrijeme napravimo umak za punjenje. U mužar stavimo pinjole, sol, papar, chilli i bosiljak. U smjesu sličnu pestu dodamo skutu i izvadimo uz dodatak maslinova ulja pjenastu smjesu. U tavi na maslinovom ulju popržimo češnjak i sitno rezanu stabljiku bosiljka, dodamo rajčice i tunjevinu, zalijemo vinom, pustimo da se smanji, umiješamo maslac te začinimo. Izradimo tijesto na mašini, izrežemo okrugli oblik te ih punimo pripremljenom masom. Kuhamo ih u slanoj vodi 2 – 3 minute. Na vrućoj tavi spržimo na ploške rezane tikvice. Složimo na tanjur raviole, prelijemo djelomično umakom, priložimo tikvice i ukrasimo ih rajčicom iz pećnice.

Ravioli volume 1, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Ravioli volume 1, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vedran Beg, Masterchef

Ravioli volume 1, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti