rezanci od heljde

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

25 dag heljdinog brašna

2 krupna jaja

2,5 dl mlijeka

13 dag maslaca

7 dag naribanog sira

2 trokuta topljenog sira

1 režanj češnjaka

4 listića kadulje

ulje, sol, papar

Priprema:

Uspite brašno u zdjelu, u sredini napravite udubinu i u nju razbijte jaja. Vilicom polako primiješajte okolno brašno. Kad se spoji, pomalo umiješajte mlijeko, potom 2 žlice ulja, sol i papar. Pustite da tijesto odleži nekoliko sati. Ponovno izmiješajte vilicom i po potrebi dodajte malo vode.

Ispecite debele palačinke, pa ih narežite na rezance.

Posebno na pari pomiješajte obje vrste sira s maslacem da dobijete gusti umak koji potom prelijte po rezancima.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …