Rezanci od heljde

Sastojci:
(za 4 osobe)
25 dag heljdinog brašna
2 krupna jaja
2,5 dl mlijeka
13 dag maslaca
7 dag naribanog sira
2 trokuta topljenog sira
1 režanj češnjaka
4 listića kadulje
ulje, sol, papar
Priprema:
Uspite brašno u zdjelu, u sredini napravite udubinu i u nju razbijte jaja. Vilicom polako primiješajte okolno brašno. Kad se spoji, pomalo umiješajte mlijeko, potom 2 žlice ulja, sol i papar. Pustite da tijesto odleži nekoliko sati. Ponovno izmiješajte vilicom i po potrebi dodajte malo vode.
Ispecite debele palačinke, pa ih narežite na rezance.
Posebno na pari pomiješajte obje vrste sira s maslacem da dobijete gusti umak koji potom prelijte po rezancima.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr