Rezanci-od-rižina-brašna-s-govedinom

Sastojci:

(za 4 osobe):

30 dag širokih rezanaca od rižina brašna

40 dag ramsteka

3 žlice umaka od soje

2 žlice rižina vina (sake)

1 žlica jestivog škroba

4 mlada luka, 25 dag šampinjona

3 l vode, 5 žlica ulja

25 dag sojinih klica

1 žličica soli, 2 žličice šećera

3 žlice bijelog vinskog octa

1 prstohvat svježe samljevenog crnog papra

Priprema:

Tjesteninu ostavite poklopljenu u hladnoj vodi da se moči 1 sat. Ramstek narežite na rezance debele 1 cm. 2 žlice umaka od soje pomiješajte s rižinim vinom pa rezance mesa najprije umočite u tu tekućinu, zatim uvaljajte u škrob, poklopite i ostavite da se marinira. Mladi luk očistite, operite, obrišite i narežite na kolutiće. Šampinjone očistite, operite i narežite na ploške. Pristavite vodu. Kad provri spustite tjesteninu u kipuću vodu na 1 minutu, istresite je u cjedilo, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.

Ulje zagrijte u woku ili u dubokoj tavi i propržite meso 2 minute, izvadite ga, poklopite i stavite na toplo. Luk propržite 1 minutu na ulju, primiješajte šampinjone i isprane sojine klice. Pomiješajte s ostatkom umaka od soje, posolite, pošećerite, popaprite, začinite octom pa sve propržite još 3 minute. Umiješajte tjesteninu, dodajte meso, pa sve propržite 2 minute.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

tradicionalno azijsko jelo

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ljuto slatko povrće

Slatko-ljuto povrće

                           …