Rezanci od rižina brašna s govedinom

Sastojci:
(za 4 osobe):
30 dag širokih rezanaca od rižina brašna
40 dag ramsteka
3 žlice umaka od soje
2 žlice rižina vina (sake)
1 žlica jestivog škroba
4 mlada luka, 25 dag šampinjona
3 l vode, 5 žlica ulja
25 dag sojinih klica
1 žličica soli, 2 žličice šećera
3 žlice bijelog vinskog octa
1 prstohvat svježe samljevenog crnog papra
Priprema:
Tjesteninu ostavite poklopljenu u hladnoj vodi da se moči 1 sat. Ramstek narežite na rezance debele 1 cm. 2 žlice umaka od soje pomiješajte s rižinim vinom pa rezance mesa najprije umočite u tu tekućinu, zatim uvaljajte u škrob, poklopite i ostavite da se marinira. Mladi luk očistite, operite, obrišite i narežite na kolutiće. Šampinjone očistite, operite i narežite na ploške. Pristavite vodu. Kad provri spustite tjesteninu u kipuću vodu na 1 minutu, istresite je u cjedilo, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
Ulje zagrijte u woku ili u dubokoj tavi i propržite meso 2 minute, izvadite ga, poklopite i stavite na toplo. Luk propržite 1 minutu na ulju, primiješajte šampinjone i isprane sojine klice. Pomiješajte s ostatkom umaka od soje, posolite, pošećerite, popaprite, začinite octom pa sve propržite još 3 minute. Umiješajte tjesteninu, dodajte meso, pa sve propržite 2 minute.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
tradicionalno azijsko jelo