rezanci s piletinom

Sastojci:

(za 4 osobe)

ulje i maslac za prženje (po želji)

35 dag pilećeg bijelog mesa

25 dag mesnate dimljene slanine

2 režnja češnjaka

25 dag šampinjona

1 dl bijelog vina

1,5 dl vrhnja

4 tanka mlada luka

1 žlica brašna

40 dag rezanaca (tagliatelle)

sol, papar, parmezan za posipanje

Priprema:

Zagrijte ulje i maslac, pa narezano meso pržite 3 minute. Primiješajte narezanu slaninu, šampinjone i usitnjeni češnjak. Miješajte 2 minute i zalijte vinom. Posolite, popaprite. Kad napola ispari, primiješajte vrhnje, narezani mladi luk i brašno, pa miješajte da se umak zgusne. Umiješajte u skuhane i ocijeđenjene rezance, te pospite sirom.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …