umak od sira

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

2,5 dl slatkog vrhnja

5 dag maslaca

10 dag parmezana

10 dag gorgonzole

5 – 10 dag pinjola ili oljuštenih badema

40 dag fettuccina (širokih rezanaca)

Priprema:

U mikseru smrvite gorgonzolu i pinjole (ili lješnjake) s malo vrhnja. Primiješajte preostalo vrhnje, parmezan i maslac, te kuhajte na niskoj temperaturi da se sir otopi, a umak zgusne.

Pomiješajte s kuhanim i procijeđenim rezancima i po želji pospite s parmezanom.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …