curry riba jogurt-aurelija

Sastojci:

(za 4 osobe)

2 dl jogurta

1 manji crveni luk, 1 režanj češnjaka

2 žlice limunovog soka

1 žlica ljute paprike (ili 1 svježi feferon)

1 žlica suhog ili svježe naribanog đumbira (ginger)

1 žlica origana, 1/2 žlice kurkume

2 žličice curryja (ako je “slab” i do 8 žličica)

4 fileta oborite bijele ribe

1/2 čaše ulja

1/8 žličice kima, peršin po želji

Riblji curry, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Sve sastojke osim kima, ribljih fileta i ulja stavite u mikser i dobro usitnite. Narežite riblje filete na pola i složite u posudu za pečenje. U tavici zagrijte ulje, dodajte kim i miješajte dok ne potamni. U to dodajte smjesu začina iz miksera i miješajte 3-5 minuta. Prelijte preko ribe i pecite 15 minuta.

Poslužite s kuhanom rižom, a dobro paše i uz prženi krumpir ili batate.

Riblji curry, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Riblji curry, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

recept Aurelije Rosenzweig

 

Riblji curry, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …