Riblji curry

Sastojci:
(za 4 osobe)
2 dl jogurta
1 manji crveni luk, 1 režanj češnjaka
2 žlice limunovog soka
1 žlica ljute paprike (ili 1 svježi feferon)
1 žlica suhog ili svježe naribanog đumbira (ginger)
1 žlica origana, 1/2 žlice kurkume
2 žličice curryja (ako je “slab” i do 8 žličica)
4 fileta oborite bijele ribe
1/2 čaše ulja
1/8 žličice kima, peršin po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Sve sastojke osim kima, ribljih fileta i ulja stavite u mikser i dobro usitnite. Narežite riblje filete na pola i složite u posudu za pečenje. U tavici zagrijte ulje, dodajte kim i miješajte dok ne potamni. U to dodajte smjesu začina iz miksera i miješajte 3-5 minuta. Prelijte preko ribe i pecite 15 minuta.
Poslužite s kuhanom rižom, a dobro paše i uz prženi krumpir ili batate.
Napomena:
Izvor:
recept Aurelije Rosenzweig