rigatoni s pestom

Sastojci:

(za 4 osobe)

500 g rigatona

60 ml (4 žlice) ekstradjevičanskog maslinova ulja

4 češnja sitno nasjeckanog češnjaka

24 prepolovljene cherry rajčice

350 g svježe, ocijeđene ricotte (skute), na sobnoj temperaturi

120 ml pesta

sol i svježe mljeveni crni papar

listovi bosiljka za ukras

Rigatoni s rajčicom, ricottom i pestom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

TJESTENINA

U veliki lonac ulijte vodu, posolite je i stavite na jaku vatru da zakipi.

Ubacite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 10 do 12 minuta, da bude al dente.

UMAK

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte češnjak i pirjajte ga 2 do 3 minute, tek toliko da počne dobivati boju.

Dodajte cherry rajčice i pirjajte ih 3 do 4 minute na laganoj vatri, dok ne omekšaju, ali tako da ostanu cijele.

Ocijedite tjesteninu i premjestite je u zagrijanu posudu za posluživanje.

Dodajte ricottu, pesto i cherry rajčice. Posolite i popaprite.

Lagano protresite, ukrasite listićima svježeg bosiljka i poslužite vruće.

Rigatoni s rajčicom, ricottom i pestom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Tehnološki, ricotta (skuta) nije sir jer se proizvodi od sirutke koja preostane u proizvodnji sira.

Za ovaj recept upotrijebite vrlo svježu ricottu od obranoga mlijeka.

Rigatoni s rajčicom, ricottom i pestom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Carla Bardi: „Tjestenina“

 

 

Rigatoni s rajčicom, ricottom i pestom, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

vlaska pita prava dilajla

Vlaška pita

     …

slani muffini edita

Slani muffini

       …