rigojanči edita rez

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja

6 žlica šećera, 6 žlica brašna

3 žlice čokolade u prahu

1 prašak za pecivo

Za kremu:

5,5-6 dl slatkog vrhnja

1 kremfiks

3 žlice čokolade u prahu

Za glazuru:

3 žlice vode

3 žlice šećera u prahu

10 dag čokolade, 1 žlica maslaca

Rigojanči, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umutite ih sa šećerom. Polako dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu. Bjelanjke odvojeno istucite u snijeg i polako umiješajte u ostatak smjese.

Istresite u protvan i pecite biskvit na 200 stupnjeva 30-tak min.

Za kremu istucite šlag sa kremfiksom i polako umiješajte čokoladu u prahu. Ohlađeni biskvit  raspolovite po dužini i punite ga kremom.

Od čokolade, vode, maslaca i šećera napravite glazuru i prelijte preko kolača. Rigojanči stavite u hladnjak da se dobro ohladi do posluživanja.

Rigojanči, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Čokoladu u prahu možete zamijeniti s kakao prahom ili još bolje – naribanom čokoladom za kuhanje.

Rigojanči, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)

Rigojanči, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ledene jabuke2 dilajla

Ledene jabuke

     …