Rinkin kolač s kremom od naranče

Sastojci:
biskvit:
6 bjelanjaka, 200 g šećera
200 g badema, 25 g odvojite i nasjeckajte na male komadiće
120 g brašna
10 g vanilin šećera
5 g praška za pecivo
masni papir
krema od naranče:
6 žumanjaka, 200 g šećera
3 žlice brašna, 20 g maslaca
sok 2 manje naranče
Priprema:
Napravite smjesu za biskvit, izlijte je u veliki plitki lim za pečenje koji ste prethodno obložili masnim papirom. Uzduž smjese po sredini pospite 25 g nasjeckanih badema i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 150 stupnjeva. Kad je biskvit pečen, skinite masni papir i biskvit prerežite po dužini na 3 jednaka dijela. Od žumanjaka, šećera, brašna i soka od naranče skuhajte uz stalno miješanje kremu na pari. Kad se krema ohladi, umiješajte maslac i namažite 2 reda biskvita, a onaj dio biskvita s nasjeckanim bademima stavite na vrh kolača. Preostalom kremom popunite rubove i ohladite kolač u hladnjaku.
Ovaj kolač može se napraviti i s kremom od limuna tako da se u kremu umjesto narančinog soka doda sok 2-3 limuna.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić