Riža s lećom

Sastojci:
30-ak dag riže
25 dag suhe leće
1,2 stapke celera
1 mrkva
manja kapula
1,2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata od rajčica
maslinovo ulje
sol, papar
naribani parmezan
povrtna juha (kocka)
Priprema:
Stavite leću močiti u mlaku vodu cca 2 sata, isperite u cjedilu i kuhajte pola sata u posoljenoj vodi.
Celer, kapulu, češnjak i mrkvu nasjeckajte (mrkvu možete i naribati) pa stavite dinstati na malo maslinovog ulja na laganoj vatri. Posolite i popaprite (miješajte). Kad povrće omekša, umiješajte koncentrat od pomidora, kuhanu leću i na kraju rižu. Podlijevajte juhom i kuhajte još cca 20 minuta.
Poslužite toplo i pospite parmezanom.
Napomena:
Umjesto suhe leće možete koristiti i onu iz konzerve. Također, po ukusu možete dodati i malo vina.
Izvor:
gastronomika.hr