rizot s lecom1

Sastojci:

30-ak dag riže
25 dag suhe leće
1,2 stapke celera
1 mrkva
manja kapula
1,2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata od rajčica
maslinovo ulje
sol, papar
naribani parmezan
povrtna juha (kocka)

Riža s lećom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Stavite leću močiti u mlaku vodu cca 2 sata, isperite u cjedilu i kuhajte pola sata u posoljenoj vodi.
Celer, kapulu, češnjak i mrkvu nasjeckajte (mrkvu možete i naribati) pa stavite dinstati na malo maslinovog ulja na laganoj vatri. Posolite i popaprite (miješajte). Kad povrće omekša, umiješajte koncentrat od pomidora, kuhanu leću i na kraju rižu. Podlijevajte juhom i kuhajte još cca 20 minuta.
Poslužite toplo i pospite parmezanom.

Riža s lećom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto suhe leće možete koristiti i onu iz konzerve. Također, po ukusu možete dodati i malo vina.

Riža s lećom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Riža s lećom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti