riža s paprikama, inćunima i bosiljkom

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

cca 30 dag riže

1 velika žuta i 1 crvena paprika

svežnjić bosiljka

nekoliko fileta slanih inćuna

2-3 režnja češnjaka

maslinovo ulje (cca 1 dl)

putar (cca 1 žlica)

sol

Priprema:

Paprike ispecite u pećnici ili na grill tavi. Ogulite ih, odstranite peteljke i očistite ih od sjemenki i pregrada.

U međuvremenu skuhajte rižu u blago posoljenoj vodi, procijedite je i ohladite je (ne previše, već da bude mlaka) pa je promiješajte s pečenom paprikom narezanom na trakice, s nekoliko listića natrganog bosiljka i s malo maslinovog ulja.

Filete inćuna isperite pod mlazom hladne vode i osušite ih kuhinjskim papirom.

Sitno narežite češnjak i kratko ga popirjajte na putru – na laganoj vatri (pazite da ne zagori jer će biti gorak). Dodajte preostalo maslinovo ulje i kad se ugrije ubacite usitnjene filete inćuna. Miješajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku, homogenu smjesu.

Tim umakom prelijte rižu i pospite svježim bosiljkom.

Napomena:

Paprike ćete lakše oguliti ukoliko ih tople (iz pećnice ili s grill tave) stavite u čvršću papirnatu vrećicu, zatvorite je i pustite da paprike u njoj odstoje cca 10-ak minuta.

Također, ukoliko ne volite putar, jelo pripremite na maslinovom ulju – bit će jednako ukusno.

Izvor:

talijansko predjelo

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

salata od avokada, naranče i piletine lotte

Salata od avokada, naranče i...

               …